TinyHome MaXSmalL


Wonen zoals jij wilt 
Maximaal wonen op een minimale oppervlakte, dat is waar MAXSMALL voor staat. Zoek je een kleine woning met minimale ecologische footprint maar met maximaal wooncomfort, dan past MAXSMALL bij jou. De woning is in verschillende lengtes verkrijgbaar, en later te vergroten of te verkleinen, dus mocht je in de toekomst meer ruimte nodig hebben, dan groeit de woning mee met jouw leven.
 
Het concept 
De kleinste versie van MAXSMALL (type S5) gaat uit van een woning met een BVO van 43 m2, die bestaat uit een vaste kern met daaraan geschakelde elementen van 1,2 meter breed. De inwendige breedte van de woning is 3,5 meter. De vaste kern waarin entree, badkamer, installaties en de keuken zijn opgenomen vormt het hart van de woning. Door deze efficiënt ingedeelde kern waarin alle techniek is opgenomen zijn lage bouwkosten en een zuinig energiegebruik mogelijk. Aan weerszijden van de vaste kern kan de woning naar wens vergroot en verkleind worden, de kopgevels zijn volledig transparant met royale terrassen die boven het maaiveld zweven.
 
Circulair 
Het modulaire systeem van MAXSMALL biedt de mogelijkheid voor circulair bouwen. Omdat de elementen geprefabriceerd worden, komt dit ten goede aan de bouwkwaliteit, het reduceert bouwafval en levert een snelle bouwtijd. Naast het aanschaffen van de elementen zijn ook huur of huurkoop denkbaar aangezien de elementen kunnen worden gedemonteerd ook elders weer kunnen worden toegepast. Zelfs de funderingspalen zijn mee te nemen naar een andere locatie.
 
Modulair 
De modulaire opbouw van de woning is af te lezen in de gevels, de koppelprofielen tussen de elementen steken uit en geven de woning een karakteristiek beeld. Door de lineaire opzet van de woning en de relatief gesloten zijgevels is het mogelijk om de woningen zijdelings te schakelen tot clusters. De ruimte onder de kap geeft de verblijfsruimten op de begane grond een royaal ruimtelijk karakter, maar kan deels ook dienen als uitbreiding van het woonoppervlak door het plaatsen van een verdiepingsvloer.

Energiezuinig 
MAXSMALL heeft een zeer hoge isolatiewaarde zodat de energievraag minimaal is, en is met duurzame materialen afgewerkt zodat de onderhoudskosten laag zijn. De woningelementen afgewerkt met zonnepanelen zorgen voor duurzame opwekking van stroom. De woning is geschikt gemaakt voor de integratie van een grijswatersysteem, warmtepomp of palletkachel, zodat je zelfs off-grid kunt wonen.

Zie voor meer informatie www.maxsmall.nl
>> Bekijk hier onze andere projecten