Taxibaan Schiphol | 1:200

 
Heijmans heeft van Schiphol de opdracht gekregen om de taxibanen voor vliegtuigen bovenop de A4 te verdubbelen. Bij het project hoort ook een nieuw viaduct van 280 x 60 meter over de snelweg. Met deze opdracht van Schiphol aan Heijmans is bijna 50 miljoen euro gemoeid.  
 
Als Heijmans het project eind 2021 afrond, heeft Schiphol een dubbele rondweg rondom de luchthaven voor vliegtuigen. Het idee is dat het aantal vliegtuigen dat start- en landingsbanen kruist drastisch daalt. Daarmee neemt de luchthaven een aanbeveling van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid ter harte om de veiligheid te verhogen.
 
We hebben voor dit omvangrijke project twee maquettes mogen maken.
 

Maquette 1 | schaal 1:100

 

De eerste maquette heeft een schaal 1:100 en is gemaakt in de Heijmans kleuren blauw, rood en geel. Het 3D geprinte wegdek heeft maar liefst een totale lengte van 280 cm en 60 cm in de breedte! Dit schaalmodel wordt door Heijmans zelf ingezet als werkmaquette.

 
3dprintenarchitectuur
3dprintenarchitectuur
 
3dprintenarchitectuur
3dprintenarchitectuur
 

Maquette 2 | schaal 1:200

 

De tweede maquette is schaal 1:200. Deze hebben we geleverd in opdracht van Heijmans inclusief zwart hoogglans sokkel en plexiglas stofkap. Deze is als cadeau en op feestelijke wijze onthuld aan en op Schiphol. De brug heeft in dit model een totale lengte van 140 cm. In combinatie met het vliegtuig Boeing 747-400 van KLM is het plaatje compleet.

 
3dprintenarchitectuur
3dprintenarchitectuur
 
3dprintenarchitectuur
3dprintenarchitectuur
 
 
Een film met mooie beelden van dit project:
 
 
>> Bekijk hier onze andere projecten