Maquette PostNL | 1:450

 
In opdracht van PostNL hebben we deze grote maquette ontworpen en gemaakt. Ons aanspreekpunt was het team van  YEP9 (Young Executive Programme), dit team van 15 gemotiveerde trainees hebben dit concept bedacht om PostNL ‘op de kaart’ te zetten.
 
"Het resultaat is een interactieve 3D geprinte maquette van ruim 2.20 x 1.10 meter die nu in de ontvangstruimte van het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag staat opgesteld."
 
Deze maquette is opgedeeld in 2 thema’s en schaalgrootte. Een thema welke het operationele hart van PostNL laat zien, is op de maquette vertaald op een schaal van 1:450. Hierbij zijn diverse distributiecentra gepresenteerd, het hoofdkantoor en als teaser een toekomstig project (in de maquette gepresenteerd als bouwput). Verder zijn de logistieke bewegingen zichtbaar en de dubbelbaans snelweg, waar een kanaal onderlangs gaat.
 
Het andere thema presenteerd PostNL in de samenleving op een schaal van 1:87. Diverse werkgebieden van PostNL zijn hierin verwerkt van stad tot dorp.
 
Het geheel verteld een verhaal van logistiek tot in de samenleving, welke tot in de uiterste details zijn weergeven in de verhouding tot de schaalniveaus. Middels QR codes wordt er meer verteld over een specifiek onderdeel van de maquette.
 
We hebben tevens de AR (augmented reality) mogen uitvoeren voor dit project. Middels het scannen van een QR code, kan de maquette virtueel worden geprojecteerd, bijvoorbeeld op een tafel. Dit geeft een extra dimensie aan het presenteren van de maquette. Dit digitale model kan worden gedraaid en ingezoomd. Zodoende kun je naar wens ingaan op een specifiek onderdeel van de maquette.
 
Wil je meer weten over dit project, of wat Impress3d voor jou kan betekenen, neem gerust even contact met ons op.
>> Bekijk hier onze andere projecten