Uitbouw jaren '30 woning

 
De nieuwe bewoners van deze mooie vrijstaande jaren '30 woning wilden graag een uitbouw aan de zijgevel van de woning. Een uitbouw met een zadeldak die de woonkamer beneden aanzienlijk vergroot en ruimte bied voor een extra slaapkamer op de boven verdieping.
 
De locatie van de uitbouw had als bestemming 'tuin'. Hierop bouwen is op basis van deze bestemming niet toegestaan. Op basis van een eerste uitwerking van het ontwerp heeft de gemeente aangegeven in hoeverre de wijziging van het bestemmingplan mogelijk was en kans van slagen had. Hierbij is ook aangegeven in hoeverre het ontwerp aangepast moest worden om te voldoen aan de welstand. Belangrijke aanpassing was bijvoorbeeld dat de uitbouw duidelijk ondergeschikt moest zijn aan het bestaande. Hiervoor moest de nokhoogte en gootlijn een halve meter lager zijn dan het bestaande.
 
In het definitieve ontwerp zijn de punten verwerkt en ingediend voor de omgevingsvergunning. De wijziging van het bestemmingsplan is zeer voorspoedig verlopen en de bouw inmiddels afgerond.
 
Naar volledig projectenoverzicht