Flexibele huisvesting statushouders

 
Met de grote toestroom van vluchtelingen is er een uitdaging ontstaan met betrekking tot de huisvesting. In eerste instantie worden ze opgevangen in tijdelijke opvangcentra. Deze noodlocaties met grote slaapzalen en weinig privacy zijn goed voor de eerste fase. Voor de langere termijn is een degelijke woonomgeving nodig.
 
Om deze grote golf op te vangen hebben de woningstichtingen, die een groot woningbestand in beheer hebben, een verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn er ook de autochtone Nederlanders die ook met moeite een sociale huurwoning kunnen krijgen, lange wachtlijsten zijn hiervan het gevolg.
 
Voor woonstichting Triada uit Heerde heeft Bouwonderneming Veeneman uit Apeldoorn een oplossing gepresenteerd. Deze oplossing ligt in het eigen woonconcept, de WoonZorgUnit van Veeneman. Deze flexibele units zijn snel en makkelijk inzetbaar. De grote en vorm zijn variabel, deze units worden namelijk opgebouwd uit standaard elementen die op voorraad zijn. Deze elementen kunnen aan elkaar geschakeld worden en vormen zo de gevel. De diverse elementen hebben een groot of klein raam, een deur of een dicht element.
 
Op een perceel in Epe heeft impress3d de kavel ingericht met een aantal woonblokken. Variërend van grootte, zodat naast gezinnen ook kleine groepen of enkelingen een huisvesting kunnen krijgen. Bouwonderneming Veeneman en impress3d denken dat hiermee een mooie oplossing geboden kan worden voor het woningtekort.
 
Naar volledig projectenoverzicht