Esther Home Kenia

 
Een familiehuis ontwikkelen. Zowel ontwerpen als de uitvoering hiervan. Dit project is ontworpen en uitgevoerd door Impress3d. Een thuis voor 20 ‘ongewenst zwangere’ tienermoeders. Ongewenst door verkrachting, soms niet ‘ver van huis’. Een thuis waar deze jonge meiden getraind worden om moeder te kunnen zijn, in een bijzonder liefdevolle omgeving. Na de bevalling blijven te in dit huis om verder getraind te worden om zelfstandig te kunnen wonen en leven, met voorzieningen voor eigen levensonderhoud (kleine ondernemingen). 
 
Het ontwerp biedt ruimte aan 6 slaapkamers, 2 kantoren/werkruimten, een woonkamer en keuken/eetkamer. De woonkamer en keuken zijn middels een overdekte veranda aan elkaar verbonden. Dit creëert een veilige binnentuin waar de jonge meiden in veiligheid veder kunnen groeien.
 
Na het ontwerp hebben we de gehele bouwbegeleiding behartigd en zijn hiervoor ook langere tijd op locatie geweest. Met een Keniaans team hebben we de bouw tot een succes eindproduct gebracht, met in acht neming van de kwaliteit, geld en planning. Een ware ontdekking om in een andere cultuur zo’n mooi project te mogen realiseren met een bijzonder grote dankbaarheid van de bewoners. 
 
Naar volledig projectenoverzicht